Split: Doček 2005. - doček 1700. obljetnice grada

NA DANAŠNJOJ konferenciji za novinare u povodu dočeka 2005. na Prokurativi u Splitu rečeno je kako će to biti najbolji i najluđi doček do sada", poseban i zbog toga što Split iduće godine proslavlja 1700 godina postojanja.

Koncesionar i organizator Tonći Šundov potvrdio je da će se za to pobrinuti Oliver Dragojević i "Dupini", Rafael Dropulić Rafo i "Legende" te skupina "Psihomodopop".

Zadovoljstvo što će Novu godinu dočekati u Splitu i ponuditi nešto posebno svojim sugrađanima izrazio je na konferenciji i Oliver Dragojević, naglasivši kako je "vrijeme da srednjoj generaciji, koja je pomalo izgubljena u vremenu, napokon da razlog za izlazak van i da posluša pjevača kojega vole slušati".

Glede novca Šundov je kazao kako ne osjeća veće opterećenje nego prošle godine. Generalni su sponzori ovogodišnjeg dočeka INA i madžarski MOL, no koliko će novca biti uloženo i koliko je kojem pjevaču plaćeno, organizatori nisu željeli otkriti, jer će sve biti pokriveno marketinški, kazao je Šundov.

Dodao je kako grad u organizaciju dočeka ne ulaže ništa. Zapravo, gotovo ništa, jer ponoćni vatromet, koji stoji od 70 do 100 tisuća kuna, plaća se iz gradskog proračuna, otkrio je Željko Sikirica, dogradonačelnik i predsjednik Vijeća Turističke zajednice, suorganizatora dočeka.

Sikirica i Šundov dodali su kako bi grad mogao u troškovima sudjelovati i marketinški, no nisu objasnili kako i s koliko novca.


Još oko 60 tisuća kuna stoje troškovi organizacije događaja od 3. do 31. prosinca, pod nazivom "Šušur po gradu", koje također namiruje grad, a sastoji se od koncerata raznih skupina, klapa, kulturnoumjetničkih društava, dječjeg festivala, kazališnih predstava i sl.

Na Badnjak će biti održan i tradicionalni Božićni klapski koncert, a na silvestrovsko jutro koncert Trija Suveniri.

Odgovor na novinarski upit je li predviđen pričuvni prostor za doček u slučaju kiše ili jačeg nevremena organizatori su sa smiješkom odbili riječima: "Naručili smo lijepo vrijeme."

Pročitajte više