Split: Dvije prometne nesreće; jedna osoba poginula, petero ozlijeđenih

U DVIJEMA prometnim nesrećama koje su se dogodile sinoć oko 23 sata na širem splitskom području poginula je jedan osoba, a petero ih je ozlijeđeno, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u splitskoj policiji.

Na cesti Drniš - Split u mjestu Gizdavcu kod Muća poginuo je Ante Borozan (1954.) iz Ramljana. Nesreća se dogodila kada je Marko G. (1966.) iz Splita, upravljajući osobnim automobilom ´mazdom 626´ zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i sletio s ceste. Vozilo se prevrnulo na krov u jarku dva metra ispod razine kolnika, a suvozač Ante Borozan preminuo je na mjestu nesreće. Troje putnika u automobilu teško je ozlijeđeno. Hospitalizirani su u Kliničkoj bolnici Firule i izvan su životne opasnosti.

U drugoj nesreći vozač motora ´piaggio skipper´ Tomislav Demicheli (1961.) iz Splita teško je ozlijeđen kod kamenoloma nedaleko od Žrnovnice. Demicheli je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motorom, sletio s ceste i teško se ozlijedio. Po riječima liječnika Kliničke bolnice Split, zadobio je teške ozljede mozga, operiran je, ali se nalazi u komi, priključen je na respirator i njegovo je stanje kritično.

Pročitajte više