Split: Dvojac pritvoren zbog droge

ZBOG udruživanja radi prodaje droge istražnom sucu Županijskog suda u Splitu uz kaznenu su prijavu sprovedeni djevojka D.K. (1980.) s trogirskog i muškarac R.F. (1974.) s kaštelanskog područja, koji im je nakon saslušanja odredio pritvor, priopćila je splitskodalmatinska Policijska uprava.

Kod djevojke su 7. srpnja u Kaštel Sućurcu službenici Odjela kriminaliteta droga u torbici pronašli paketić od 11,4 grama kokaina, a kod R.F. vrećica s ukupno 46,9 grama heroina. Naknadnom pretragom stana R.F. pronađena je vrećica s 47 manjih vrećica s ukupno 31,9 grama heroina i dvadeset manjih vrećica s 8,9 grama kokaina. Utvrđeno je da se dvoje prijavljenih u zadnja tri mjeseca udružilo radi prodaje droge.

Zbog kažnjivih djela teške krađe pritvoren je državljanin BiH devetnaestgodišnji I.B. koji je u suradnji s jednom osobom iz BiH ukrao dva "mercedesa" njemačkih državljana u Dugom Ratu i Makarskoj te su pokušali ukrasti "mercedes" u Omišu kad su i uhićeni.

S.H. (22), također državljanin BiH, pritvoren je zbog posjedovanja 7,5 grama marihuane, te krađe iz privatne kuće u Makarskoj kojom su se koristili slovački turisti, krađe iz vrta obiteljske kuće u Drveniku, sobe austrijske državljanke u Makarskoj i automobila češkog državljanina. Krao je uglavnom novac, mobitele i satove.

Priopćeno je da je sinoć oko 21,45 sati makarskoj policiji prijavljeno da su se dvojica slovačkih državljana izgubila na Biokovu. Pripadnici Gorske službe spašavanja pronašli su ih oko 23,55 sati na lokalnoj cesti u Lađanima i prevezli ih u Makarsku. Turisti nisu ozlijeđeni.

(Hina) žviš dd

Pročitajte više