Split izbacuje HVIDRA-u iz kompleksa Vile Dalmacije: "Prostore koriste bespravno"

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

UDRUGA veterana specijalne policije BATT i Ronilačko ekološki klub HVIDRA dobili su dopis iz Grada Splita u kojem ih traže da vrate objekte unutar kompleksa Vile Dalmacija, koje koriste bez ugovora, u posjed Grada, piše Dalmatinski portal.

"Ako to ne učine u ostavljenom roku, pokrenut će se postupak iseljenja, stupanja u posjed te zaduživanje bespravnih korisnika u približnom tržišnom iznosu cijene zakupa do dana iseljenja. Grad Split će upotrijebiti sva pravna sredstva za stupanje u posjed u što skorijem roku", potvrdila nam je Maja Đerek, pročelnica za gradsku imovinu.

Podsjetila je da su za vrijeme bivše gradske vlasti potpisani ugovori o privremenom korištenju, bez javnog natječaja i za 0 kuna.

"Ti ugovori su istekli te su sada u statusu bespravnih korisnika", dodala je. 

Devastirali zaštićeni staklenik

Također, navela je, devastiranje objekta Staklenik, koji je kulturno dobro, od strane Udruge BATT je već prije prijavljeno nadležnim tijelima.

"Budući da su ugovori s BATT-om i Ronilačko ekološkim klubom HVIDRA sklopljeni protuzakonito te su  pušteni u posjed odlukom tadašnje gradske vlasti, sva dokumentacija će biti proslijeđena i nadležnim tijelima za utvrđivanje odgovornosti", najavila je Đerek.

Grad Split, istaknula je, do sada nije imao reguliranu cijenu korištenja od strane bespravnih korisnika poslovnih prostora i objekata, a ta odluka o cijenama je poslana na potpis i ovih dana će biti donesena.

"Obično miševi izađu poslije Oluje"

O uzurpaciji prostora je prošle godine alarmirao SDP-ov Davor Matijević, zbog čega su ga iz BATT-a javno prozivali.

"Obično miševi izađu poslije Oluje, ali vjerujte mi, izašli smo mi na kraj i s opasnijim neprijateljima pa ćemo i s vama", poručio je preko društvene mreže Mladen Todorić, čelnik Specijalne policije, Matijeviću.

Dvije godine od dolaska na vlast i godinu dana od Matijevićevog poziva, Puljkova administracija rješava problem. 

Pročitajte više