Split: ministrica Kosor otvorila Savjetovalište za djecu, mladež, brak i obitelj

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je svečano u Splitu otvorila Savjetovalište za djecu, mladež, brak i obitelj.

Savjetovalište je osmišljeno kao središnje županijsko i gradsko stručno tijelo za potporu obitelji, djeci, mladima i drugim osjetljivim skupinama stanovništva. Njegov rad financiraju grad Split, Splitsko-dalmatinska županija, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Nakana je da se to savjetovalište razvije u samostalnu, stručnu ustanovu koja će poticati i koordinirati razvoj usluga namijenjenih obiteljima, roditeljima, djeci, mladima i svima kojima je potrebno.

Savjetovalište će biti otvoreno pet radnih dana u tjednu od 7 do 15 sati te utorkom i četvrtkom od 7 do 19 sati, a u njemu će dva psihologa, sociolog i socijalna radnica raditi s posjetiteljima.

Ministrica Kosor je, čestitavši otvorenje Savjetovališta, istaknula je kako je i taj projekt pokazao da se sve može ostvariti kad zajedno rade država, ministarstva i lokalna samouprava.

"Moje Ministarstvo već je Savjetovalištu doznačilo 100 tisuća kuna, a još toliko će doznačiti do kraja godine i može računati na svu našu potporu. Takvo savjetovalište uskoro otvaramo i u Dubrovniku, ali i u drugim dijelovima zemlje", rekla je Kosor.

"To pokazuje da se okrećemo obitelji i nastojanju da se zaustavi pad populacije koji je izražen u državi. No da bi se to ostvarilo i da bi djeca donosila radost i bila dočekivana s radošću, potrebno je da svi mladi ljudi imaju posao", kazala je Kosor.

Ministrica Kosor je prije svečana otvorenja Savjetovališta u Splitu održala radni sastanak s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata na kojem je ponovila da se od svibnja, odnosno od idućeg mjeseca počinje ostvarivati veliki projekt zapošljavanja branitelja. Rekla je da je za poduzetnički projekt Ministarstvo već izdvojilo 11 milijuna kuna.

Ministrica Kosor izrazila je zadovoljstvo sastankom s braniteljima i činjenicom da su branitelji i njoj kao ministrici, i Ministarstvu dali punu potporu, osobito programu zapošljavanja branitelja.

(Hina) xmerc yjn

Pročitajte više