Split: Policija zaplijenila 60 kg marihuane

DJELATNICI imotske Policijske postaje i Odjela kriminaliteta droga splitskodalmatinske Policijske uprave zaplijenili su jučer 60 kg marihuane, na ilegalnu tržištu vrijedne 80 tisuća eura, rečeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u PU.

Policija je našla drogu u 37 paketića pod poklopcem i u prtljažniku automobila BMW njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin J.G. (1978.).

Vozač će popodne biti sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu zajedno s R.Š. (1971.), također hrvatskim državljaninom, za kojeg se pretpostavlja da je bio prethodnica BMW-a, rekao je glasnogovornik splitske policije Leon Tauber.

Drogu su uvezli iz BiH na jednom od ilegalnih graničnih prijelaza, a imotski su policajci automobil na temelju prikupljenih podataka zaustavili jučer oko 15 sati u mjestu Lokvičićima. Vozilo je prevezeno u Policijsku postaju i na temelju naloga istražnog suca pretraženo.

Tauber je rekao da će se kriminalističkom obradbom utvrditi jesu li te osobe prvi put krijumčarile droge u Hrvatsku ili ne jesu li s još nekim povezane. Ni jedan od njih do sada nije bio prijavljivan za tu vrstu kažnjivih djela. Po Tauberovim riječima droga je najvjerojatnije bila namijenjena za preprodaju u sjevernoj Hrvatskoj.

Na konferenciji za novinare, kojoj su nazočili i zamjenik načelnika PU-a Marin Dražina, načelnik Odjela kriminaliteta droga Josip Buljan i načelnik Policijske postaje Željko Ajduk, Tauber je iznio i podatak da je u 11 mjeseci ove godine u Županiji zaplijenjeno ukupno 180 kilograma marihuane, oko dva kilograma heroina i 1425 komada extasya.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji evidentirano je ukupno 7198 narkomana, od kojih 2259 heroinskih, 4826 marihuanskih i 113 kokainskih. Kako je rečeno, lagano raste broj marihuanskih i razmjerno tomu pada broj heroinskih ovisnika.

Pročitajte više