Split povukao tužbu protiv bivšeg igrača Hajduka

Foto: Index

GRAD SPLIT povukao je tužbu protiv tvrtke Lino bivšeg igrača Hajduka Darka Miladina zbog smetanja posjeda, odnosno, iseljenja iz prostorije u Dioklecijanovoj ulici. Potez Gradske uprave neugodno je iznenadio članove udruge Adria Art Annale, koji su do prije godinu dana koristili prostor, a onda su ga nakon dogovora prepustili Miladinu, ali isključivo za potrebe sanacije s obzirom na to da u susjedstvu uređuje hotel.

Miladin je, međutim, uskoro zazidao prolaz između te sobe i ostatka prostorija koje koristi udruga AAA. Uslijedile su nemile scene, natezanja, potezanja, probijanje zida, policija je dolazila u nekoliko navrata, a onda je u svibnju Grad Split podnio tužbu protiv Miladina. 

Nedostatak pravnog interesa

U međuvremenu se država upisala kao vlasnik. Upravo je to bio razlog da pravna služba Grada Splita pruži dogradonačelniku Ninu Veli odustanak od tužbe na potpis. Nemaju više pravnog interesa.

"Pravna služba je dala takvo tumačenje, ja sam potpisao kao odgovorna osoba. Detalje ne znam, tražio sam stručno tumačenje. Tako su mi objasnili, s obzirom da ništa nije bilo sporno ja sam potpisao", kazao nam je dogradonačelnik Vela.  

"Nedostatak pravnog interesa razlog je odustanka od tužbe. Država je vlasnik, oni će odlučiti što će s prostorom dalje. Država se nije miješala, da jesu, ostali bi u parnici. Upisali su se, pravomoćno je rješenje. Ministarstvo državne imovine raspolaže s prostorom, oni su jedina adresa na kojoj se o tome može raspravljati", kazala nam je Slavica Radić, šefica Pravne službe Grada Splita.

 

 

 

 

Pročitajte više