Split: Presuda za dilanje kod osnovne škole

Četvorici Splićana, optuženih za preprodaju droge kod osnovne škole na splitskim Brdima prošle godine u travnju, danas je izrečena presuda kojom je najstrože kažnjen 20godišnji Dinko Lažeta na dvije godine zatvora.

Renato Bosančić, zvan Reno (25), osuđen je na godinu i devet mjeseci zatvora, Željko Ćaleta (23) na godinu i šest mjeseci uz obveznu mjeru liječenja od ovisnosti, dok je Zvonimir Blagojević (21) dobio godinu dana zatvora.

Svi su odlukom Suda pušteni iz pritvora do pravomoćnosti presude.

U obrazloženju presude rečeno je kako nije dokazano da su se njih četvorica udružila radi preprodaje droge.

Bosančić je oslobođen optužbe za nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari, budući da je utvrđeno kako su minobacačke granate i 340 komada streljiva, koji su pronađeni u njegovu stanu, vlasništvo njegova oca.

Optužnica ih je teretila za udruživanje u preprodaji droge ispred osnovne škole na Brdima, zbog sumnje da su od studenoga prošle godine sve do uhićenja u travnju od nepoznate osobe nabavljali marihuanu, ecstasy i hašiš.

Drogu su, kako se navodi u optužnici, zatim odnosili u svoje stanove, prepakiravali te ju donosili kod osnovne škole na Brdima, odlagali na skrovita mjesta i uzimali ju po potrebi.

Policija je u višednevnoj akciji zatekla više kupaca s drogom, a u istrazi je potvrđeno da su drogu prodavali svi optuženi jer je zatečeno nekoliko kupaca koji su drogu kupovali od optuženih.

(Hina) xdstr ymd

Pročitajte više