Split: Sastanak o cestogradnji

MINISTAR pomorstva, prometa i veza Ronald Žuvanić izvijestio je danas u Splitu županijske čelnike, gradonačelnike i načelnike gradova i općina srednje Dalmacije da će do otvorenja autoceste Zagreb Split u gradnju spojnih i pristupnih cesta i obnovu starih u Splitsko-dalmatinskoj županiji biti uložena milijarda kuna.

"Ni to nije dosta jer novca neće biti za sve pristupne i spojne ceste kojih se gradnja u Županiji traži. No želje i mogućnosti su dvije različite stvari i milijarda kuna zadovoljit će najveći dio potreba te županije u spajanju na autocestu Zagreb - Split", rekao je ministar.

Na sastanku je rečeno kako će se do 2006. izgraditi četverotračna cesta Prgomet - Plano, a do sredine 2005. na cesti od Dugopolja do Klisa izgradit će se još jedan kolnički trak. Nakon 2007. planira se projektiranje brze ceste Šestanovac - Dubci.

Od 2005. planira se graditi vrlo važna prometnica Trogir - Omiš i to u cijeloj dužini od pedesetak kilometara, za što će biti zatraženo 60 milijuna eura zajma Europske banke, rečeno je.

Omiški gradonačelnik Ante Škaričić zatražio je da se za buduću autocestu izgradi izlaz na Blato na Cetini prema Omišu.

Kaštelanski gradonačelnik Ante Sanader prigovorio je da po projektima na 30 kilometara ceste od Prgometa do Dugopolja nije predviđen nijedan ulaz ni izlaz s autoceste Zagreb - Split, pa je predložio gradnju čvora u Lećevici.

Pročitajte više