Split: Uhićenom pljačkašu Splitske banke određen pritvor

SPLITSKA policija privela je jutros istražnom sucu Županijskog suda u Splitu Antu Anđelića (1977.) iz Vinišća pokraj Trogira, uhićenog u utorak, odmah nakon oružane pljačke poslovnice Splitske banke u Sućidru u kojoj su teško ozlijeđena dvojica djelatnika banke, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u splitskoj policiji.

Istražni sudac Petar Ojdanić izjavio je nakon saslušanja da je Anđelić iskoristio svoje zakonsko pravo da danas ne iznese obranu, pa mu je određen pritvor.

Protiv Ante Anđelića policija je podnijela kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je sudjelovao u izvršenju kaznenih djela razbojstva i pokušaja teškog ubojstva, zajedno s Ivanom Gunjačom (1975.) i Danijelom Marušićem (1976.), također iz Vinišća, koji su još u bijegu i za kojima je raspisana tjeralica.

Glasnogovornik splitske policije Leon Tauber izjavio je da se, nakon jučerašnje objave njihovih fotografija u medijima, policiji javilo više građana s određenim informacijama koje se detaljno provjeravaju.

Anti Anđeliću stavlja se na teret više kaznenih djela: udruženje radi počinjenja kaznenog djela, kvalificirani oblik razbojstva (uporaba vatrenog oružja), pokušaj teškoga ubojstva i nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

Svoj trojici osumljičenika policija stavlja na teret da su tijekom 2002. godine planirali izvršenje pljačke dostavljača novca. Na dan pljačke, 7. siječnja ove godine, dovezli su se zelenim ´mercedesom´, u vlasništvu Ante Anđelića, do Valpovačke ulice u Splitu. Zatim su dvojica od njih s maskirnim kapama preko glave i naoružani pištoljima ´scorpion´ s prigušivačem i ´magnum´, koje su ilegalno posjedovali, prišli s leđa djelatniku banke i zaštitaru, ispalili više metaka i obojicu ranili, ukrali vreću s novcem i pobjegli.

Ante Anđelić uhićen je nakon sat vremena u blizini osnovne škole na Sućidru u zelenom ´mercedesu´ kojim su pobjegli, a policija je u jednoj podrumskoj prostoriji u Krležinoj ulici pronašla ukradeni novac u vrijednosti od 600 tisuća kuna.

Pročitajte više