Split uklonio dva selfie stupa koje je izmislio mladi HDZ-ovac

Foto: Index

PRIJE dvije godine postavljeni selfie stupovi koje je izmislio mladi HDZ-ovac, a platili građani Grada Splita, uklonjeni su s Matejuške i marjanske Vidilice.

Kako piše Slobodna Dalmacija, uklonjeni su po nalogu Grada. Jedan od njih je već neko vrijeme bio izvan funkcije i nagrizen korozijom. Iako nije poznato hoće li biti popravljeni i vraćeni, Slobodna Dalmacija piše da bi mogli biti vraćeni jer je i uništeni stup pokraj Poljuda obnovljen i opet postavljen.

Plaćeni 236 tisuća kuna

Podsjetimo, Index je pisao kako je Split tri stupa kupio za 236 tisuća kuna 2018. godine, a već 2019. godine objavili smo slike na kojima se vidjelo kako je onaj na Matejuški, postavljen odmah uz more, nagrizen korozijom. Onaj na Poljudu bio je uništen, tek je onaj na Marjanu bio u pristojnom stanju.

Iz Grada su tvrdili kako kupuju stupove koje je osmislio solinski poduzetnik, inovator i HDZ-ovac Luka Vuković kako bi obogatili turističku ponudu.

Ministarstvo gospodarstva dalo HDZ-ovcu gotovo 1.3 milijuna naših kuna za "prilagodbu fotostupa"

Ministarstvo gospodarstva je poduzetnom Vukoviću u lipnju 2019. godine dodijelilo 1.284.494,89 bespovratnih kuna za prilagodbu fotostupa zahtjevima tržišta i "lansiranje istog na ciljano tržište kako bi se ostvario planirani rast i osigurala održivost poduzeća".

Vuković je svojedobno kao HDZ-ov fan na ramenima nosio župana i hadezeovca Blaženka Bobana. Županija mu je, pak, pod Bobanovim vodstvom, nekoliko puta davala proračunski novac za razvoj fotostupa.

Pročitajte više