Split: Veći broj krađa na štetu turista

U SPLITSKODALMATINSKOJ županiji ovih se dana sve češće događaju krađe na štetu domaćih i stranih turista, izvijestila je danas splitska policija.

Iz sobe u depadansi hotela "Alan" u Baškom Polju, u kojoj je spavala 31-godišnja A. S. iz Slavonskog Broda, jučer je nepoznati počinitelj ukrao novca i zlatnine u vrijednosti oko 10 tisuća kuna. Lopov je u prizemnu hotelsku sobu, iskoristivši gošćin popodnevni san, ušao kroz otvorena balkonska vrata.

Njemačkom državljaninu P. K. (42) iz apartmana u naselju "Afrodita" u Tučepima, također dok je spavao, kroz otvorena balkonska vrata odneseni su novac i mobitel. Šteta je procijenjena na šest i pol tisuća kuna.

U autobusu javnoga gradskog prijevoza u Splitu 71-godišnjoj je Belgijanki A. D. V. iz torbice ukraden novčanik u kojemu je bilo oko 900 kuna. Razbojnik joj je, iskoristivši gužvu, oštrim predmetom izrezao torbicu i iz nje izvadio novčanik.

U splitskoj ACI-evoj marini s broda "Lavander" vlasnika Britanca P. J. (67) ukraden je gumeni čamac dug 4,5 metara i vrijedan oko 12 tisuća kuna, doznaje se od policije. Za nepoznatim se počiniteljima traga.

Splitsko-dalmatinska Policijska uprava također je izvijestila da je protiv 35-godišnjeg državljanina Srbije i Crne Gore N. K. podnijela kaznenu prijavu zbog nanošenja teške tjelesne ozljede 22-godišnjem I. Š. iz Tučepa u sukobu zbog nesporazuma zbog parkiranja u Tučepima. N. K. se fizički sukobio s I. Š. i njegovim ocem P. Š. (49) pred ugostiteljskim objektom "Desetka" zbog čega su sva trojica sprovedena prekršajnom sucu u Makarskoj koji im je izrekao novčane kazne zbog drska ponašanja. Protiv N. K. je podnesena i kaznena prijava jer je u sukobu teško ozlijedio I. Š., razbivši mu tjemenu kost i slomivši podlakticu lijeve ruke.

Zbog nanošenja teških ozljeda u tučnjavi u Segetu Donjem kod Trogira kažnjeno su prijavljeni 25-godišnji M. B. i 23-godišnji T. M., obojica iz Segeta Donjeg, koji su se sukobili sa sumještanima, ocem i sinom, M. V. (50) i M. V. (22), nanijevši starijem više teških ozljeda, prijelom rebara te podljeve i rane na glavi. Sukob se zbio zbog novčanih dugova, a protiv svih sudionika podnesene su i prekršajne prijave zbog tučnjave, svađe i vike.



Pročitajte više