Split: Župani Peronja i Stančić bez dogovora o gospodarskom otpadu

Splitskodalmatinski i šibenskokninski župani Kruno Peronja i Duje Stančić danas su u Splitu razgovarali o teškoćama povezanima s gradnjom Regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Kladnjicama u kaštelanskoj Zagori, odnosno kako bi pokušali uskladiti različita stajališta tih županija o pitanju gospodarenja otpadom. L

Nakon višesatna zatvorena sastanka dogovor nije postignut, a dvojica župana novinarima su razdijelili tek kratko priopćenje u kojemu kao prvi zaključak sa sastanka navode da "obje županije ostaju kod svojih prijašnjih odluka".

Također se navodi kako je Splitsko-dalmatinska županija obvezna omogućiti susjednoj županiji uvid u sve dokumente i aktivnosti u vezi s gradnjom budućeg Centra za gospodarenje otpadom te da će ovisno o rezultatima istražnih radova utvrditi lokaciju za gradnju, "vodeći računa o, što je moguće većoj, udaljenosti od granice Šibensko-kninske županije".

Na novinarski upit znači li to da će vodstvo Šibensko-kninske županije i dalje podupirati prosvjednike u kaštelanskoj Zagori koji se protive gradnji Centra, župan Stančić nije želio odgovoriti.

Kako se Šibensko-kninska županija usprotivila gradnji Centra uza svoju granicu, pa su novinari ustrajali da Stančić jasno kaže znači li formulacija iz priopćenja uskraćivanje potpore županu Kruni Peronji, Stančić je odgovorio da sve piše u priopćenju te da više od toga ne želi reći.

Župan Peronja je na to dodao da će se projekt razvijati u skladu s najstrožim standardima zaštite okoliša i poštivanjem zakona i propisa utemeljenih na odlukama Županijske skupštine i Poglavarstva.

(Hina) xdstr ydd

Pročitajte više