Split: Županijski HSLS traži od Gradskoga da raskine koaliciju koja ima vlast u gradu

ŽUPANIJSKI HSLS je na sinoćnjem burnom sastanku, održanom iza čvrsto zatvorenih vrata, uputio, kako se danas neslužbeno doznaje, Izvršnom odboru gradskoga HSLSa preporuku da u ruku od sedam dana raskine koaliciju na vlasti u gradu Splitu, na čelu sa SDPom.

Ako Gradski odbor HSLS-a prihvati preporuku Županijske organizacije i doista u roku od sedam dana odluči raskinuti koaliciju, Gradu Splitu slijede prijevremeni izbori.

Kako Hina jutros neslužbeno iz pouzdanih izvora saznaje, sastanak, koji je protekao u bučnom, svađalačkom tonu, vodio je Ivan Škarić a nazočni su bili i saborski zastupnik HSLS-a Ante Grabovac i potpredsjednik stranke Joško Kontić i upravo su oni bili glavni pobornici ideje o raskidanju vladajuće splitske koalicije.

U Splitu vlast drži predizborna koalicija SDP-HSU-HSS-LS, kojoj su se postizborno priključili HNS, ASH i prije godinu dana HSLS.

U vlasti Grada Splita HSLS ima devet ljudi: u Poglavarstvu su Ivan Pulić, Miro Buličić, Silvestar Krka i Božo Majstorović, a petorica su u Gradskom vijeću, od kojih je jedan, Petar Krolo, predsjednik Gradskog vijeća.

Pred splitskim HSLS-om, kao i pred vladajućom gradskom koalicijom, je buran tjedan, s obzirom da u Gradskom odboru HSLS-a Škarićeva i njoj suprotstavljena frakcija Morislava Buličića, Ivana Pulića i Petra Krole, imaju podjednak broj pristaša.



Pročitajte više