Splitska policija: I ljubavnica može službenim autom, ako je putovanje kraće i nije planirano

U SPLITSKOJ policiji službenim vozilom mogu se voziti i ljubavnice ako je putovanje kraće i nije planirano. Tako je svojim nadređenima vožnju s Tanjom Šimundić Bendić, novinarkom Slobodne Dalmacije, iz rujna prošle godine, pojasnio Neno Gudelj, šef Odjela općeg kriminaliteta splitske PU. Obrazloženje je bilo dostatno da se protiv Gudelja ne povede stegovni postupak. Upozoren je na Pravilnik o korištenju službenih automobila.

Hladnokrvni Gudelj gleda kako mu se žene čupaju?!

Za ljubavnicu u službenom policijskom vozilu vjerojatno se nikada ne bi ni doznalo da odmah nakon vožnje nije došlo do sukoba dviju žena u životu načelnika Gudelja - već spomenute novinarke i supruge Dijane, također policajke, koja ih je dočekala pred njezinom zgradom. Žene su se počupale, a ako je vjerovati izjavi načelnika Gudelja, on je to sve mirno gledao sa strane i nije se uopće upuštao u sukob. Jer zna da se to ne smije. Kakva hladnokrvnost. 

U disciplinskom postupku Dijana Gudelj kažnjena je novčanom kaznom od pet posto visine mjesečnog dohotka, a prijavili su je i za narušavanje reda i mira. Suprug, koji je utjehu našao u drugoj ženi, prošao je bez ikakvih sankcija.

Pročitajte više