Splitska starleta Ava Karabatić priznala da je iznudila 9 tisuća eura od profesora

UHIĆENA trojka iz Splita je 30. rujna i 1. listopada telefonirala 65-godišnjaku te su tražili da im plati kako oni ne bi pokazali poruke na mobitelu i ispis telefonskih poziva koji su ga mogli kompromitirati, izvijestila je Policijska uprava zadarska.

Neslužbeno se doznaje kako su prijetnje stigle od 21-godišnje starlete Ave Karabatić i njezinog dečka Špire. Ava Karabatić je hrvatskoj javnosti poznata po tome što je daljnja rođakinja Nikole Karabatića, a hvalila se i kako je ovo ljeto upoznala Ivana Balića i s njim provela noć. Navodno su ucjenjivali 65-godišnjeg profesora Filozofskog fakulteta u Zadru Živka N.

Špiro je u dogovoru sa Avom i njezinom 39-godišnjom majkom telefonirao Živku te mu je prijetio fizičkim napadom i javnim kompromitiranjem. Zatražio je da mu ucjenjivač plati neodređeni iznos novca kao naknadu za kompromitirajuće poruke i podatke o telefonskim pozivima koje je profesor slao njegovoj splitskoj starleti.

Nakon prijetnji i razgovora, Živko je ucjenjivačima platio 2 tisuće eura. No, splitskoj trojki nije bilo dovoljno pa su tražili još 7 tisuća eura koje im je profesor isplatio jučer poslijepodne. Policija je trojku privela te su uz kaznenu prijavu danas privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.

Istražni sudac je Avu Karabatić, njenu majku Sanju i dečka Špiru Miličića, inače zaštitara u narodnjačkom klubu Skiper, ispitivao tri sata nakon čega su obje žene puštene da se brane sa slobode, dok je Miličiću određen jednomjesečni pritvor koji je profesor prijetio nanošenjem teških tjelesnih ozljeda i objavljivanjem poruka koje je ovaj slao Avi. Svi su priznali krivnju za iznudu, a Miličić je pritvoren jer je istražni sudac Ante Anić procijenio da postoji opasnost od utjecaja na svjedoke. Profesor od kojeg su iznuđivali novac još nije saslušan, ali doznaje se kako su Karabatićke i Miličić uhićene uz njegovu suradnju s obzirom da je on obavijestio policiju o drugom pokušaju iznude.

  

Pročitajte više