Splitski desničar prebačen iz državnog instituta u županiju

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Martin Mladen Pauk, član DP-a i splitski gradski vijećnik, postao je zaposlenik Upravnog odjela za upravljanje nepokretnom imovinom, izgradnju i održavanje u županiji, javlja Slobodna Dalmacija.

31-godišnjeg inženjera geodezije nije se morao javiti na natječaj jer je ranije radio u državnom Hrvatskom hidrografskom institutu (HHI). U HHI-ju se zaposlio u listopadu 2018. godine. Tada je oštro demantirao kako se radilo o uhljebljivanju.

Najavljivalo se da će raditi u odjelu za zaštitu okoliša

Slobodna Dalmacija Pauka naziva "najpoznatijim splitskim uhljebom" i piše da je njegovo zaposlenje rezultat sklapanja koalicije Domovinskog pokreta s HDZ-om, čime je osiguran nastavak vladavine i opstanak na vlasti te stranke u Splitsko-dalmatinskoj županiji i primanje brojnih DP-ovaca u regionalnu upravu, ustanove i tvrtke.

Iako su prve najave bile kako će ga smjestiti u Upravni odjel za zaštitu okoliša, sada se slobodno mjesto našlo u resoru za upravljanje nepokretnom imovinom, izgradnju i održavanje. To je najnoviji odjel unutar županijske uprave, utemeljen i zadužen, među ostalim, i za izradu registra imovine koju posjeduje županija, gdje mnogo nekretnina nije bilo niti evidentirano, a kamoli u funkciji, piše Slobodna.

Pauk, koji će se sada brinuti o nepokretnoj imovini županije, diplomirao je na temi Upotreba bespilotnih letjelica i ronilica u hidrografskoj izmjeri.

Na izborima za EU parlament, posljednjima u kojima je sudjelovao, Pauk je dobio 242 preferencijalna glasa. U javnosti je često tema zbog svojih ekstremno desnih stavova.

Tražio mitraljeska gnijezda na granici, branio napad na strane radnike

Zalagao se za podizanje spomenika mladom ustaši Franji Tenti, a u javnosti je poznat i po opravdavanju napada na radnike Rimca.

Predlagao je i da se zbog migranata na granicu postave mitraljeska gnijezda.Također, 2020. Pauk je preko Facebooka organizirao bacanje čvaraka i slanine na granicu zbog migranata.

Godinu ranije, Pauk je na Facebooku, nakon stravičnog zločina na Pagu, usporedio bacanje djece s balkona s pobačajem.

Za vrijeme održavanja Ultra festivala Pauk je izjavljivao da je "njegov grad Sodoma te da se bludnice podaju za pola grama".

Također je u komentarima na jednoj splitskoj Facebook stranici priznao da je, dok je bio dio Mosta, radio lažne profile na Facebooku. Tada je tvrdio da lažni profili nisu obmana, nego su služili isključivo za povećanje dosega Mostovih objava.

Pročitajte više