Splitski dožupan u tajnosti prešao iz HČSP-a u HDZ

Foto: Facebook

SPLITSKI dožupan Ante Šošić napustio je svoj HČSP i prešao u HDZ. Ovaj transfer nam je potvrđen u splitskom HDZ-u. Šošić nam je bio nedostupan za komentar. Cijela operacija napravljena je u velikoj diskreciji, čak su se i neki zaposlenici Županije iz redova HDZ-a začudili kada smo ih pitali o tome. Ništa nismo znali, tvrde.

Idealan za dogradonačelnika Splita?

Kako doznajemo, u HDZ-u su iznimno zadovoljni najnovijim pojačanjem, Šošić je ekonomist, operativac, čovjek iz realnog sektora i po mnogima idealan kandidat za mjesto splitskog dogradonačelnika na skorašnjim lokalnim izborima.

Šošićev "background" i članstvo u HČSP-u mogli bi biti mamac za one birače HDZ-a i pravaških opcija kojima je Andro Krstulović Opara "premekan" da bi ga u punoj mjeri prihvatili kao svog kandidata za gradonačelnika Splita. 

Dobio priznanje za najuspješnijeg poduzetnika

44-godišnji Šošić (na slici s osuđenim ratnim zločincem Darijom Kordićem, prvi s desne strane) dolazi iz Aržana u Općini Cista Provo. 1996. godine diplomirao je na Ekonomskom fakultetu smjer makroekonomija, a 2005. godine magistrirao je na temi Upravljanje kompenzacijama u građevinskim poduzećima. Bio je i financijski direktor Dal-koninga, 2009. godine osnovao je vlastito trgovačko društvo za savjetovanje, računovodstvo i financijske poslove. U biografiji na stranicama Županije navodi se i kako je dobitnik priznanja Poslovne Hrvatske za najuspješnijeg poduzetnika u 2010. godini.

Pročitajte više