Splitski kralj heroina Edi Ahmeti "pao" u Drnišu

EDI AHMETI, 22-godišnji splitski gospodar heroina, uhićen je zajedno s 25-godišnjim Josipom Sočom iz Splita u opsežnoj policijskoj akciji djelatnika PU šibensko-kninske.

Njih dvojica osumnjičeni su za preprodaju heroina i ilegalno posjedovanje vatrenog oružja te su tijekom proteklog vikenda privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku. Policija je osim njih dvojice uhitila i 29-godišnjeg Milu B. i 27-godišnjeg Antu T., ali su njih dvojica pušteni na slobodu, uz odgovarajuću kaznenu prijavu.

Prvo ga pozdravila cijev pištolja

Sve je počelo u jednom drniškom kafiću, kojeg je policija motrila i gdje je u toaletu zatekla Milu B. s 2,5 grama heroina te dodatnih 1,56 grama iste droge raspoređenih u sedam paketića i pripremljenih za daljnju preprodaju, piše Slobodna Dalmacija.

Policija je nakon toga izvršila i pretragu obiteljske kuće Ante T. kod kojeg su policajci pronašli 1,5 grama heroina. Potom su iste večeri postavili zasjedu i zaustavili VW Polo u kojem su bili Ahmeti i Sočo, a prva stvar koju je Ahmeti nakon zaustavljanja i spuštanja prozora vidio, bila je cijev policijskog pištolja.

Naime, policajci znajući s kim imaju posla, nisu ništa htjeli prepustiti šansi, a njihov oprez pokazao se opravdanim, jer im je Ahmeti pri uhićenju kazao kako u torbici ima zakočen pištolj s metkom u cijevi. Policajci su kod Soče, koji nije bio naoružan, pronašli 19.9 grama heroina.

Prošlog ljeta, policija je uhitila i Edijevog brata Fredija Ahmetija, koji je "pao" kao član skupine splitskih dilera pod vodstvom Gorana Svaline te se otad nalazi u pritvoru.

> Dugogodišnji sukob dva poznata splitska kriminalca rezultirao oružanim obračunom

K.S.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više