Splitski Lidl danas zatvoren zbog ubojstva, kolege ubijene se okupljaju ispred dućana

Foto, Video: Dalmatinski portal

UBOJSTVO u trgovačkom centru Lidl na Poljičkoj cesti jučer je šokiralo Split. Željko Đekić je oko 15 sati nožem izbo svoju bivšu partnericu, 44-godišnju V.P.

Zbog tragedije ta trgovina danas ne radi, a ispred su jutros osvanuli lampioni u obliku srca i jedna ruža. Sa svijećom u ruci u spomen na ubojstvo 44-godišnje djelatnice koju je ubio bivši partner je došao i kooperant trgovine.

"Posljednje četiri godine vozim za Lidl, znao sam je. Dobra, divna žena", kazao je kroz suze i otišao.

Na vratima trgovine danas je ostavljena obavijest kupcima.

"Poštovani kupci, danas će naša trgovina biti zatvorena uslijed nemilog događaja. Trgovinu ćemo otvoriti u četvrtak, 2. prosinca, prema redovnom radnom vremenu. Hvala na razumijevanju", stoji u obavijesti, prenosi Dalmatinski portal.

 

Javio se Puljak

O ubojstvu se oglasio splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

"Sve nas je zgranulo ubojstvo koje se jučer dogodilo u jednom trgovačkom lancu u Splitu. Često svjedočimo tome da se nasilje nad ženama opravdava, relativizira i interpretira na razne načine koji dodatno viktimiziraju žrtvu. A onda kada se dogodi jedno ovakvo svirepo ubojstvo zanijemimo i pitamo se kako je ovo moguće u našoj zemlji i u našem gradu u 21. stoljeću", kaže Puljak.

"Šutnja i zatvaranje očiju pred nasiljem nije rješenje. Prijavite nasilnike! Izražavam duboku sućut obitelji preminule žrtve. Nasilnicima nije mjesto među nama", piše Puljak.

Aladrović: Osuđujem ovaj čin nevjerojatnog obiteljskog nasilja

Ministar Josip Aladrović na Facebooku je izrazio sućut obitelji i osudio "čin nevjerojatnog obiteljskog nasilja".

"Povodom strašnog i tragičnog događaja u Splitu u svoje osobno ime i u ime Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike želim ovim putem izraziti iskrenu sućut obitelji. Najžešće osuđujem ovaj čin nevjerojatnog obiteljskog nasilja.

I ovaj nemili događaj još jednom ukazuje da borba protiv obiteljskog nasilje ne smije prestati. Moramo se kao društvo nastaviti boriti i raditi na tome da cijeli sustav bude bolji, kako bi spriječili ovakve događaje u budućnosti, a žrtvama ustrajno pomagati", napisao je Aladrović.

Pročitajte više