Splitski poduzetnik pokreće TV projekt: "Razokrit ću uhljebe, mjesečno zbog njih gubim 70.000 eura"

Ilustracija: Index

VICENCO BLAGAIĆ, splitski poduzetnik najpoznatiji po nautičkom sajmu Croatia Boat Show, pokreće novi medijski projekt. Radi se o televizijskoj emisiji "Uhljeb godine". Blagaiću je dosadilo boriti se s vjetrenjačama i tromom državnom administracijom. Njegov projekt Tri sestrice zapeo je zbog tromosti suda i nezainteresiranosti HEP-a. Svaki tjedan zbog toga gubi 70 tisuća eura.

"Nakon teškog iskustva s administracijom, odlučio sam s nekoliko investitora pokrenuti TV emisiju Uhljeb godine. Bavit će se nedodirljivim likovima i državnoj upravi i državnim tvrtkama koji nas usporavaju u projektima. Snimanje pilot emisije već je počelo. Svaka će imati dvije priče koje će biti rezultat istraživačkog novinarstva. U studiju ćemo imati relevantne goste, a gledatelji će moći birati uhljeba godine. Proglašenje će biti spektakl", obećava Blagaić.

Projekt Tri sestrice predviđa pet zona na 20 milijuna kvadrata s investicijskim potencijalom od pet milijardi eura. Planirani su luksuzni hoteli s rezidencijama, vile, apartmani, marina za mega jahte s 400 vezova te golf teren.

Problemi na sudu

Od 2007. godine otkupljuje zemljište, već je otkupio više od 94 posto, no sve je zapelo na sudu.

"Godinu i pol pripremali su ročište, sutkinja je pred zaključenje rasprave otišla na porodiljni, proteklo je nekoliko mjeseci dok je novi sudac preuzeo predmet, ročište smo očekivali prije ljeta, potom u rujnu, a onda je zakazano za kraj ove godine", žali se Blagaić.

Ni s HEP-om nisu bili bolje sreće. Tražili su od njih uvjete, a odgovor su dobili umjesto u propisanom roku od 30 za 600 dana.

"Tko je ikada odgovarao za ovakvu šutnju administracije?", pita se Blagaić.

Poziva sve koji imaju slične primjere da mu se jave. Probleme možda neće riješiti, ali će ih javno predstaviti.

Pročitajte više