Splitski specijalci uhvaćeni u krivolovu kod Gospića

Ilustracija: 123rf

ČETIRI pripadnika Specijalne jedinice policije BATT Split uhvaćeni su u krivolovu na području Ogulina, piše Slobodna Dalmacija.

Uhvatio ih je lovočuvar lovišta tri dana prije 30. obljetnice osnivanja te elitne postrojbe. Splitski specijalci su već dulje raspoređeni na raznim zadaćama kontrole granice. 

Lovočuvar je primijetio tragove krvi na području koje kontrolira i to kod naselja Jasenjak. Uočio je i da nedostaje divljači te vidio tragove vozila. Slobodna neslužbeno saznaje da je u krivolovu ubijeno pet srna i jedan srndać.

Trojica uhvaćenih specijalaca, također dodaju, sljedećih će šest mjeseci raditi kao "obični" u ispostavi granične policije u Imotskom, a jedan je završio u 1. policijskoj postaji u Splitu. Lovočuvar se o nestaloj divljači požalio na jednom druženju, na kojem su navodno bili i policijski šefovi. 

Slobodna piše da ih je on pokušao upozoriti da to više ne čine jer rade štetu. Nije htio podnijeti službenu prijavu, nego samo poslati upozorenje. No policajci kojima je to ispričao odmah su obavijestili nadređene. Na teren je poslana unutarnja kontrola, a neki policajci su završili i na poligrafu. Nisu svi pristali na to.

Interna istraga nije ništa pronašla pa zato nije bilo ni kaznenih prijava za krivolov, kao ni prekršajnih prijava.

Iz MUP-a su Slobodnoj rekli da su bili upoznati s informacijama koje su iznijeli, a što se tiče premještaja policajaca, objasnili su to kao "privremeni premještaj zbog potreba službe".

Pročitajte više