Splitsko Poglavarstvo donijelo odluku o povećanju cijene vode

Splitsko gradsko Poglavarstvo na današnjoj je sjednici prihvatilo odluku o povećanju cijene vode za prosječno 34 posto.

Kućanstva će vodu plaćati 29 posto više nego do sada, odnosno umjesto 5,39 kuna po prostornom metru, voda će stajati 6,93 kuna. Za ustanove u obrazovanju i kulturi voda će biti skuplja 37 posto, a u gospodarstvu za 40, odnosno 46 posto, ovisno o djelatnosti kojom se bave. Odluka Poglavarstva na snagu stupa 1. srpnja.

Povećanje cijene vode opravdano je time što javno gradsko komunalno poduzeće Vodovod i kanalizacija preuzima na upravljanje i održavanje objekte izgrađene u sklopu Ekoprojekta Kaštelanski zaljev čime se, uz kvalitetu vodoopskrbe, povećavaju i troškovi. "To je nužan uvjet da bi se ti objekti mogli održavati i da bi građani mogli imati dovoljno kvalitetne vode za piće i ostale potrebe", obrazložio je odluku o povećanju cijene vode član Poglavarstva zadužen za komunalne usluge Branko Tonković.

Splitsko je Poglavarstvo danas donijelo i odluku o sufinanciranju Omladinske škole nogometnog kluba Hajduk u iduće četiri godine u iznosu od milijun i 300 tisuća kuna godišnje, a za nužne popravke stadiona na Poljudu Grad će osigurati 780 tisuća kuna.

(Hina) xdstr ydd

Pročitajte više