Splitsko poglavarstvo o proračunu i gradskoj garaži

NA DANAŠNJOJ sjednici splitsko je Poglavarstvo prihvatilo izvješće o izvršenju proračuna za 11 mjeseci ove godine tijekom kojih je Grad uprihodio gotovo 475 milijuna kuna, što je 86,2 posto od planiranog godišnjeg iznosa, a iako bi idealno izvršenje bilo 91,6 posto plana, zaključeno je kako se i u takvim uvjetima sve dospjele obveze uredno izvršavaju i proračunska se ravnoteža poštuje.

Nakon što je još u lipnju zbog nemogućnosti dotadašnjeg partnera "Centra Bonačić Mediteran" da sudjeluje u izgradnji garažno- poslovnog objekta u Vukovarskoj ulici splitsko Poglavarstvo prihvatilo ponudu novog partnera tvrtke "INSULA", na današnjoj je sjednici također dalo i suglasnost na tekst ugovora s tom tvrtkom. Ugovorom su uređeni međusobni odnosi i preuzimanje dosad nastalih troškova.

Grad u izgradnji garažno-poslovnog centra sudjeluje kao vlasnik zemljišta, a preuzima i dio troškova premještanja instalacija i rekonstrukcije prometnica, kao i komunalne naknade. U raspravi je istaknuto kako je riječ o iznimno važnom objektu u središtu grada s velikim brojem poslovnih prostora koji će umnogome rasteretiti promet i olakšati problem parkiranja u tom dijelu grada. Grad će postati i vlasnikom dijela garažnog i poslovnog prostora.

Pročitajte više