Splitsko sveučilište ima novi studij

Foto: Pixsell/ Milan Sabic

KOMUNIKACIJA i mediji novi je preddiplomski studij Sveučilišta u Splitu, a u prvu godinu studija može se upisati 25 studenata državljana RH i zemalja članica EU, izvijestili su danas s tog sveučilišta.

Prorektor za nastavu Sveučilišta u Splitu Goran Kardum rekao je da su ispoštovane sve potrebne procedure - od dobivanja dopusnice, preko odluke Senata, do raspisivanja Natječaja - te da su prijave za upis već počele preko Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU) kojemu se pristupa na internetskoj stranici www.postani-student.hr.

"Osobita pažnja se pridaje praktičnoj nastavi"

Voditelj studija Željko Radić istaknuo je da se osobita pažnja pridaje praktičnoj nastavi, uz mogućnost sudjelovanja u kreiranju javnopolitičkih kampanja, gdje bi primijenili stečena teorijska znanja te ih nadopunili znanjima koja bi im prenijeli mentori i predavači praktičnih znanja koja su važna za uspješan ulazak na tržište rada.

"Studente također očekuje široka ponuda izbornih predmeta koji se realiziraju samostalno ili u suradnji sa sastavnicama sveučilišta", dodao je.

Pročitajte više