Šprajc prozvao Bozanića: Porculanski kardinal nije se ni osvrnuo na mrtve korona-duše

Screenshot: RTL Direkt

ZORAN ŠPRAJC u sinoćnjem RTL Direktu osvrnuo se na sve veći broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj. Napomenuo je kako je do sada u Hrvatskoj od ovog virusa preminulo više od 9000 ljudi. Tom se prilikom Šprajc osvrnuo i na jučerašnju propovijed zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića, kojem zamjera što nije spomenuo koronavirus i cijepljenje.

"Je li na ovaj sveti dan u ime umrlih svetaca i uoči Dušnog dana zagrebački nadbiskup Josip Bozanić rekao išta što bi moglo spasiti koju kršćansku dušu koja još uvijek ne vjeruje da cijepljenje pomaže? Koja još uvijek ne vjeruje da više cijepljenih znači manje umrlih i manje teško bolesnih?" započeo je Šprajc.

"Je li taj službeno najveći autoritet Crkve u Hrvata ičim pokušao apelirati da spasi sebe i druge? Je li se taj porculanski kardinal u svojoj propovijedi ičim osvrnuo na 9000 mrtvih korona-duša, uglavnom pripadnika katoličke vjere? Naravno da nije", dodao je voditelj.

Naime, kardinal je u svojoj propovijedi na blagdan Svi sveti govorio o blaženstvu.

"Dragi prijatelji i svi ljudi dobre volje. Svetost nije negdje daleko, ona se spušta na zemlju, ona živi među ljudima, u kućama, po našim ulicama i putovima...", rekao je između ostaloga Bozanić.

"I dok kardinal govori o svetosti i blaženstvu, epidemija i dalje uzima svoje žrtve. Na naplatu dolazi visok broj zaraženih proteklih tjedana", nadovezao se Šprajc i upozorio na situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj. 

>>Šprajc o antivakserima: Ovo je jedan od omiljenih pokliča morona. Nemaju pojma

>>Šprajca zbog objave o onima koji vjeruju u "plandemiju" napali u komentarima

Pročitajte više