Sprema se uhićenje Milorada Dodika?

PREMA informacijama kojima raspolaže Pincom.info, Milorad Dodik ipak neće biti smijenjen, iako su neki mediji već najavili tu mogućnost.

"Procijenjeno je da će uklanjanje Dodika kao kriminalca izazvati puno manje otpora u javnosti Republike Srpske, nego njegova smjena dekretom samog visokog predstavnika", rekao je izvor Pincoma.

Dodik će biti uhićen i zatvoren zbog kriminalnih djela koje je počinio od rata, preko svog prvog mandata, do sadašnjih premijerskih dana na čelu Vlade Republike Srpske.

Izvor portala tvrdi da je to lakši put da se politička scena u BiH oslobodi političara koji je postao simbol blokade reformskih procesa u državi.  Naime, međunarodni čimbenici su u posjedu  dokumentacije koja teško kompromitira Dodika u njegovim "poslovnim“ aktivnostima. Također postoje dokazi da je Dodik "kupio“ i neke političare iz suparničkih stranaka.

Prvi korak u političkoj likvidaciji Milorada Dodika se već izvodi kroz njegovu kompromitaciju u medijima kao političara sklona raznim malverzacijama i fizičkim likvidacijama neposlušnih. U tom kontekstu treba promatrati i izjavu visokog predstavnika Miroslava Lajčaka kako će se ispitati povezanost političara s podzemljem.

J.Da.
Foto: AFP

Pročitajte više