Sprovedena trojica osumnjičenika za pljačku banke u Cisti Provo

ISTRAŽNOM sucu Županijskog suda u Splitu popodne su sprovedena trojica osumnjičenika za jučerašnje razbojstvo u poslovnici Privredne banke Zagreb u Cisti Provo kod Imotskog.

Tereti ih se da su dogovorno počinili razbojstvo, te je protiv 24-godišnjeg I. Č. i 26-ogodišnjeg J. V. podignuta kaznena prijava zbog razbojstva, a protiv 23-godišnjeg M. R. zbog pomaganja u tome kažnjivom djelu, izvijestila je glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Tina Disopra.

Sva su trojica sa šireg imotskog područja, a uhićena su kasno sinoć.

Kriminalističkom je obradom utvrđena osnovana sumnja da su I. Č. i J. V. jučer oko 8,45 sati ušli u poslovnicu PBZ-a u Cisti Provo te, prijeteći vatrenim oružjem, zaposlenike prisilili da im predaju oko 28 tisuća eura i 62 tisuće kuna.

Policija je potragom na širem području Ciste Velike pronašla zakopan motocikl kojim su se služila dvojica osumnjičenika, a u obližnjoj su šumi pronađeni skriven novac te dva pištolja, "magnum" i "crvena zastava". Naknadnom pretragom pronađene su i potkape kojima su bili maskirani te motociklističke kacige.

Treći osumnjičenik prijavljen je za pomaganje u razbojstvu, pristavši da mu I.Č. kupi motocikl na njegovo ime, kao njegovo vlasništvo, a on mu je za uzvrat posudio motocikl za pljačku

Pročitajte više