Sprovod poginulih članova Futsal Dinama bit će na Mirogoju

Foto: Futsal Dinamo

FUTSAL Dinamo objavio je kada će biti pokopani njihovi članovi Matija Capar i Oskar Kandrka, koji su u noći s nedjelje na ponedjeljak poginuli u teškoj prometnoj nesreći na autocesti A1 između Jastrebarskog i Zagreba.

>> Tragedija na autocesti A1, poginuli su trener Futsal Dinama Matija Capar i mladi igrač

Capar, koji je bio jedan od najboljih hrvatskih malonogometaša, bit će pokopan u četvrtak, 7. lipnja, u 16.30 na Mirogoju, dok će 17-godišnji Kandrka biti pokopan u petak, 8. lipnja, u 15 sati, također na Mirogoju.

Komemoracija za Capara i Kandrku održat će se u sportskoj dvorani Megaton u srijedu, 6. lipnja, s početkom u 19 sati.

>> Policija objavila detalje: Auto s igračima Futsal Dinama naletio na ogradu pa se zabio u nadvožnjak

Organizirat će se i sportski događaj u njihovu čast

Podsjetimo, Capar i Kandrka vraćali su se s turnira u Šibeniku. Capar je bio član seniora i trener kadeta, a Kandrka igrač kadeta. Malonogometna legenda i proslavljeni reprezentativac, 33-godišnji Capar se kao igrač klubu pridružio prije tri godine.

Futsal Dinamo je u svom priopćenju objavio i da će organizirati sportski oproštaj od svoja dva člana.

"Oskar i Matija bili su pravi sportaši, zaljubljenici u Dinamo, a mi ćemo ih uvijek pamtiti po njihovoj dobroti te sportskim uspjesima i zalaganjima na terenu. Zato organiziramo i sportski oproštaj od naša dva prerano preminula igrača koji će se održati na stadionu SRC Šalata (19.6.) s početkom u 18 sati.

Na ovom događaju nastupit će dvije ekipe iz Šibenika, grada u kojem su Oskar i Matija ispisali svoje zadnje futsal uspjehe. Kadetska ekipa našeg Oskara ugostit će MNK Crnicu, domaćina turnira s kojeg su se dečki vraćali, dok će seniorska ekipa Futsal Dinama ugostiti MNK Šibenik 1983, novog drugoligaša s Juga.

Ulaznice ćete moći kupiti od ponedjeljka 11. lipnja u KND BBB (Ilica 37), a sav prihod uplatit ćemo na račun obitelji tragično preminulih sportaša. Svoje donacije za obitelji tragično preminulih Oskara i Matije možete uplatiti na poseban broj računa otvoren u Zagrebačkoj banci: HR7123600001501567337", stoji u priopćenju Futsal Dinama.

Sućut izrazila i UEFA

Brojnim izrazima sućuti pridružila se i Europska nogometna federacija (UEFA).

"Brojnim nastupima u UEFA Futsal Cupu i pamtljivim igrama u kvalifikacijama i na završnom turniru Europskog prvenstva, Matija je ostavio dubok trag u europskom futsalu. Osim toga, njegovu su osobnost cijenili svi članovi malonogometne zajednice. Obojica će nam itekako nedostajati", stoji u izrazu sućuti koji su uputili predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin i glavni tajnik Theodore Theodoridis.

Pročitajte više