Srb: U Milanovićevoj Vladi sjede "mađaroni" jer nisu ništa napravili da zaštite nacionalne interese

Foto: FAH

PREDSJEDNIK HSP-a Daniel Srb na konferenciji za novinare u Osijeku ocijenio je kako u Vladi premijera Zorana Milanovića sjede 'mađaroni' jer, rekao je, nisu ništa učinili da zaštite hrvatske državne nacionalne interese kada jer u pitanju upravljanje Inom.

Nakon zadnjih parlamentarnih izbora, podsjetio je Srb, hrvatska je javnost imala priliku slušati brojne poruke kako će ova vlada, za razliku od prethodne, riješiti problem u Ini.

"A sada imamo priliku vidjeti da se u posljednjih godinu dana potpuno šuti o toj temi. Premijer Zoran Milanović rekao je da nije Khuen Hedervary. I ja kažem da on to nije, ali možemo ocijeniti da se u njegovoj Vladi nalaze 'mađaroni', jer su se nakon silne galame zavukli u mišje rupe i ne poduzimaju ništa da se zaštite INA i njezini zaposlenici. U odnosima oko upravljanja Inom nije se dogodilo baš ništa dobrog za Hrvatsku, niti za zaposlenike Ine. Promjene na bolje nema“, istaknuo je Srb.

Nakon pada plaća u INA-i slijedi i gašenje rafinerija

Upozorio je kako se posljednjih dana mijenjaju Ugovori o radu za zaposlenike INA trgovine, koje se dovodi u situaciju da postaju najamnici benzinskih crpki putem franšize bez sindikalne zaštite i bez plaća koje su dosad imali. 

Potom slijedi i drugi korak, rekao je Srb, a to je gašenje rafinerija, ne samo u Sisku nego i u Rijeci čime će biti ugroženi hrvatski strateški nacionalni interesi.

"Za to su krivi i oni koji su prodali prvih 25 posto, oni koji su prodali druge udjele, oni koji su prepustili upravljačka prava i oni koji su galamili kako će učiniti čuda, a nisu učinili ništa", naglasio je Srb.

Poručio je kako Hrvatska mora imati u Saboru zastupnike koji neće dopustiti da se ovakve stvari ubuduće događaju.

"U protivnome će se i dalje događati samo prodaja i prodaja. Mi kao stranka tome moramo stati na put, a to možemo samo ako naš program dobije potporu hrvatskoga naroda“, zaključio je Srb.
 

Pročitajte više