Srbi smatraju da ih Mesić otvoreno provocira

"NE VIDIM zbog čega se Boris Tadić ljuti zbog mog posjeta Kosovu. Pa tu ima i pripadnika hrvatske manjine, kao i hrvatski vojni kontingent", kaže Stjepan Mesić i dodaje kako bi volio da je i Tadić došao s njim u posjet najmlađoj europskoj državi jer su ga "građani srdačno dočekali".

Mesić se osvrnuo i na reagiranje srpskog predsjednika na njegovu odluku da pomiluje Sinišu Rimca. "Tadić vrlo dobro zna da se pomilovanje ne daje zbog onoga što je netko učinio, već za okolnosti. To nije oslobađanje od izdržavanja kazne nego smanjenje kazne", kaže Mesić i dodaje kako je Tadićeva kritika "ionako samo za domaće potrebe".

No, službeni Beograd inzistira da su oba Mesićeva današnja postupka (pomilovanje za Rimca i posjet Kosovu) otvorena provokacija. Upravo se tim riječima poslužio tajnik srpske vlade za Kosovo Oliver Ivanović, a s njim se složio i Žarko Puhovski koji smatra da se radi o velikoj pogrešci i da je netko iz Mesićevog tima morao shvatiti da će današnje predsjednikove akcije biti protumačene kao provokacija.

Pročitajte više