SRBIJA: G17 PLUS ULAZI U VLADU BEZ OBZIRA TKO ĆE OSIGURATI PODRŠKU VLADI

Glavni odbor G17 Plus odlučio je u subotu većinom glasova da ta stranka uđe u novu vladu Srbije, bez obzira na to tko će osigurati većinsku parlamentarnu podršku.

Nakon šestosatne sjednice Glavnog odbora, predsjednik G17 Plus Miroljub Labus je novinarima kazao da bi htio što veću podršku vladi u parlamentu, što podrazumijeva i podršku Demokratske stranke Borisa Tadića i Zorana Živkovića, te da G17 Plus demokratima "ostavlja otvorena vrata za eventualni ulazak u vladu".

"Osnovna dilema na sjednici bilo je pitanje: nova vlada ili izvanredni izbori, ali su izvanredni izbori ocijenjeni kao trenutno najgore rješenje", kazao je Labus, dodajući da bi nova vlada, ako se dogovore stranke demokratskog bloka, mogla biti formirana u iduća dva tjedna.

Odluku da li će pristati na manjinsku vladu uz podršku Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića, u koju bi - kako se zalaže Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice - osim te partije ušao G17 Plus i koalicija Nove Srbije i Srpskog pokreta obnove, ta će stranka donijeti na sjednici Glavnog odbora koji će se održati u nedjelju.

(Hina) xtta ysd

Pročitajte više