Srbija s obiteljima pregovara o predaji Mladića i Hadžića

SRPSKI tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukičević kazao je da su od 2007. godine više puta pregovarali s obiteljima haških bjegunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića o njihovoj predaji.

"I ja sam spreman pregovarati s obiteljima njih dvojice, kako bismo završili ovu temu i spriječili dodatne pritiske na Srbiju zato što su njih dvojica u bijegu. I danas ih pozivam da se dobrovoljno predaju i pokažu realan patriotizam te spriječe da njihove obitelji i prijatelji budu u neugodnoj situaciji", kazao je Vukičević za srpski list Danas.

Prijeti zapljenom imovine


Vukičević je zaprijetio da će zaplijeniti svu njihovu imovinu, ako se ne predaju. "Svaku novu informaciju odmah provjeravamo i nadamo se da će nas upravo ona dovesti do njih dvojice", kazao je tužitelj koji vjeruje da su u Srbiji presječeni svi izvori financiranja za skrivanje Mladića i Hadžića.

Vukičević je naglasio i da Srbija neće dobiti zadovoljavajuće izvješće haškog tužitelja Sergea Brammertza sve dok ne uhite Mladića i Hadžića. "Sve dok ih ne uhitimo postojat će magično 'ali' koje će različiti politički subjekti tumačiti na svoj način, u skladu s vanjskopolitičkim ciljevima. Dok ne uhitimo Mladića i Hadžića, oni su uhitili sve nas građane Srbije i drže nas kao taoce", kazao je Vukičević.

Pročitajte više