Srbija uvodi pokretne benzinske postaje

SUSJEDNA Srbija uskoro će uvesti pokretne benzinske postaje, odnosno cisterne koje će kružiti ulicama gradova i točiti gorivo na cesti i svim većim parkiralištima, pa i pred kućnim vratima ako ih potrošači nazovu telefonom.

Kako prenosi beogradski Press, predsjednik Udruge vlasnika privatnih benzinskih postaja Milan Rakić potvrdio je da ta udruga upravo prikuplja sve potrebne dozvole i dokumentaciju koja će joj omogućiti "mobilnu" prodaju goriva. Procedura prikupljanja dozvola trebala bi biti gotova u idućih 15-ak dana, nakon čega će prve cisterne krenuti na ulice većih gradova u Srbiji.

"Moramo nekako podići promet goriva i izboriti se s NIS-om (Naftna industrija Srbije), koji nam nižom cijenom otima mušterije. ... Svojim ćemo kamionima cisternama, u koje može stati između 2.000 i 5.000 litara benzina ili dizela, opskrbljivati potrošače na parkiralištima, po ulicama, a ići ćemo i od kuće do kuće kada nas pozovu telefonom", objasnio je Rakić.

On je objasnio i da ovakva vrsta moderne trgovine nije zabranjena niti jednim zakonskim propisom, a dodao je i da će svaka cisterna imati i pokretnu fiskalnu kasu. Ukoliko im pak država ne odobri realizaciju pokretnih benzinskih postaja, tvrdi Rakić, privatni naftaši bit će prisiljeni zbog nerentabilnog poslovanja zatvoriti svoje postaje.

Pročitajte više