Srbijanske tajne službe prate Mladića na pet lokacija

VLADA Srbije zna za pet lokacija u Srbiji između kojih se kreće najpoznatiji haški optuženik Ratko Mladić, tvrdi anonimni izvor beogradskog lista "Blic".

Srbijanske tajne službe do toga su podatka došle "tijesnom suradnjom" s Međunarodnim sudom u Haagu, piše list.

"U posljednjih nekoliko dana članovi srbijanske Vlade visoke dužnosnike međunarodne zajednice uvjeravaju da su na tragu Mladiću i da stežu obruč oko njega. To ilustriraju podatkom da su došli do pet mjesta u Srbiji na kojima se krije Mladić, te da tajne službe nadziru ta mjesta." - navodi "Blicov" izvor, ne otkrivajući radi li se o civilnim ili vojnim objektima.

U nedavno prezentiranom izvještaju srbijanske Vojno-sigurnosne agencije navodi se da Vojska SCG od 2002. godine ne čuva Mladića, te da je u njegovo skrivanje bilo uključeno 50 ljudi.

Izvještaj ne daje konkretan odgovor na pitanje nalazi li se Mladić u Srbiji ili ne, već navodi podatke o kretanju bivšeg zapovjednika Vojske RS nakon 2002. godine.

Ministar obrane SiCG Zoran Stanković rekao je da država "radi sve na ispunjenju obvez prema Haškom sudu" po pitanju slučaja Mladića.

"Postoje dvije mogućnosti - ili ćemo uspjeti pronaći Mladića i ispuniti svoju obavezu ili moramo prikupiti potpuno validne dokaze koji bi govorili da on nije u zemlji. Nemamo trećeg izbora" - zaključio je Stanković.

Pročitajte više