Srbijanski ministar zdravstva podnio ostavku

MINISTAR zdravstva u srbijanskoj vladi Tomica Milosavljević, član izvanparlamentarne stranke G17 Plus, podnio je u petak nepozivu ostavku na svoju dužnost, navodeći kao razlog "hajku" protiv njegove stranke.

"Nažalost, ozračje u vladi čija se govornica praktički koristi za hajku protiv G17 plus, načelno ne mogu prihvatiti", rekao je Milosavljević. On je dodao kako je odnos prema njemu posljednjih mjeseci bio "određen i njegovim članstvom u stranci G17 Plus".

Vlada Srbije priopćila je da će premijer Zoran Živković na prvom zasjedanju Skupštine Srbije u rujnu predložiti kandidata za novog ministra zdravstva. Povodom Milosavljevićeve ostavke kaže se da se ministar "najizravnije uključio u dnevnu politiku, iako je nakon formiranja stranke G17 Plus javno obećao da se za vrijeme ministarskog mandata neće baviti politikom".

Skupština Srbije nedavno je donijela novi Zakon o narodnoj banci Srbije, te smijenila dosadašnjeg guvernera Mlađana Dinkića, koji je nakon toga optužio dvojicu vladinih dužnosnika, nekadašnjeg glasnogovornika i danas izvršnog direktora Agencije za sanaciju banaka Nebojšu Kolesara, te savjetnika premijera za nacionalnu sigurnost Zorana Janjuševića za korupciju i pranje novca.

Oni su odgovorili optužujući Mlađana Dinkića i predsjednika G17 Plus Miroljuba Labusa da su stranku i istoimeni Institut financirali od donacija državi. Oni te optužbe odbacili, a Miroljub Labus je podnio ostavku na članstvo u Agenciji za sanaciju banaka.

Pročitajte više