Srbin supruzi šest godina skrivao da boluje od AIDS-a

ŽENA koja je u kasnim dvadesetim godinama otkrila da je njezin muž, s kojim ima dvoje djece, godinama zaražen virusom HIV-a, odlučila je medijima ispričati svoju potresnu priču.

"Još ne mogu vjerovati da je moj muž toliko dugo skrivao od mene da je zaražen virusom HIV-a. Do kraja života ću ići na testiranja jer i dalje ne mogu vjerovati da me nije zarazio." - izjavila je za srpski Blic Beograđanka čiji je muž već šest godina zaražen, a da ona o tome nije imala pojma.

"Još sam u šoku... Ne vjerujem da smo djeca i ja čisti. Moj muž je zaražen od 1999., a u braku smo od 2000. godine. Ne, ne mogu povjerovati jer je on otac moje djece..." - izjavila je nesretna žena.

Njezin muž, star oko 40-godina 1999. godine završio je zbog teške upale pluća u bolnici, a kako su liječnici posumnjali na nešto teže, okrili su da je HIV pozitivan. Test je ponovio u privatnoj klinici, no tamo su mu rekli da nema zloćudni virus. No, u to vrijeme ga žena još uvijek nije poznavala.

"Upoznali smo se tek sljedeće godine, vjenčali se i sve je išlo svojim tokom. Nisam ni slutila što se događa. Ubrzo smo dobili sina, a u listopadu prošle godine i kćerkicu. Kažem vam, i dalje mi nije jasno kako smo djeca i ja HIV negativni. U prvi mah, s obzirom na okolnosti, mislila sam da nema šanse da smo čisti. Bila sam gotovo pomirena sa sudbinom, ali eto..." -  izjavila je gospođa iz Beograda.

"Nije mi jasno kako se mogao tako ponašati. Otkud mu pravo da takvu stvar krije od mene? Da ugrozi živote svoje djece? Da li nije bio svjestan, ili što?" - pita se nesretna žena i dodaje: "U to ne vjerujem, pošto su mu u bolnici rekli da je zaražen! On je to non-stop negirao, vikao je da je greška, da nema pojma otkud to njemu, da je u bolnici bio zbog upale pluća. Promijenio se i više nije bio isti. Čudno se ponašao, plašio me je. Pokušala sam popričati s njim, no on mi je prijetio. Rekao mi je da idem, ali da djecu ostavim. Zbog svega toga sam se spakirala i sa roditeljima otišla iz tog stana." - izjavila je žena.

Nakon što je otkrila da niti ona niti njena djeca nisu HIV pozitivni, odlučila je tužiti muža.

"Iako je on otac moje djece, ipak sam se odlučila na ovaj korak, baš da bih njih zaštitila. Zatražila sam i razvod braka, kao i da mi sud dodjeli djecu." - izjavila je neimenovana sugovornica.

"Otišla sam mirno, zbog djece, da nemaju traume. Znam da ću im jednog dana morati objasniti što se dogodilo, ali polako. Liječnici su mi rekli da imam nevjerojatnu sreću, odnosno da se moj slučaj vodi kao statistička greška." - zaključila je nesretnica, majka dvoje malodobne djece.

(Foto: Arhiva)

Pročitajte više