Srića o Milanoviću: Glumi liječnika, pametuje, treba u tandem s Bakićem i Laucom

Foto: Nel Pavletic,Robert Anic/PIXSELL

"KOJI je smisao nošenja maske? Nevjerojatna je poslušnost onda kada se ne bi trebalo slušati u potpunosti", kazao je danas među ostalim predsjednik Zoran Milanović, a sada mu je na nove izjave o koronavirusu odgovorio Saša Srića.

"Nevjerojatno je kako baš svatko želi preuzeti ulogu liječnika ili znanstvenika i pametovati o tome jesu li ili nisu potrebne covid-potvrde i jesu li maske ili nisu potrebne za necijepljene i je li odluka ustavna ili protuustavna. Pa tako u nedostatku kreativnih ideja i stalno ponesen željom za pametovanjem na svim poljima, predsjednik Milanović opetovano glumi dežurnog liječnika i mislim da bi u tandemu s Laucem i Bakićem mogao pojačati aspekt pandemijskog realizma", poručio je na Fejsu Milanoviću pulmolog Saša Srića iz Klinike za plućne bolesti Jordanovac.

 

Kaže da su maske potrebe i da su covid-potvrde najblaža mjera. 

"Da, maske su potrebne i treba ih nositi u zatvorenim prostorima. Da, covid-potvrde su najmanja i najblaža mjera doista koja se mogla dogoditi, ali nužna i definitivno ustavna bez ijednog elementa protuustavnosti. A njihova obaveza u zdravstvu i socijali nije nikakav udar na ljudske slobode nego potreba za očuvanje javnog zdravstva i promicanja zdravlja te očuvanja stabilnog zdravstvenog sustava", tvrdi Srića.

Poslao je i poruku Milanoviću.

"Preporučujem Milanoviću da se bavi vanjskom politikom, oružanim snagama i ostalim ovlastima za koje je izabran, a zdravstvenu politiku (da) prepusti nama liječnicima i znanstvenicima. Znam da kritiku ne voli, ali sugeriram da je prihvati i da ne zbunjuje dodatno naše sugrađane", poručio mu je.

Srići je potom na Facebooku odgovorio Bakić.

"Zahvaljujemo gospodinu Srići na mini eseju o maskama!

Vlada RH, PRH, Lauc & Bakić ('Pandemijski realisti') su svakako jači od njegovih poraženih Apelista i njhovih par progandista.

Vlada RH + PRH + Lauc&Bakić > Apelisti 26 i ostali marketingaši i žrtve pandemijskog marektinga.

Smatram da je ružno da su se Apelisti povukli i samo još puštaju Sriću i Lockdown Luku da lupetaju.

G. Srića se u zadnje vrijeme opet igra i epidemiologa i njegove prognoze su u samo mjesec dana promašile više od dvostruko, što bi bilo uobičajeno za određene supstance ('vidim duplo') - u komentaru.

Uočite također kako je gospodin Srića brutalno krišio mjere baš na najgorem mjestu, bez maske u KBD - nekoliko dana kanije dobio je kovid i tko zna koliko je sestara i doktora zarazio ovako, a onda i pacijenata. Što ako netko od rodbine umrlih digne tužbu?" napisao je Bakić. 

Pročitajte više