Srpska policija spriječila promociju knjige o Ratku Mladiću

SRPSKA je policija u gradovima Kula i Crvenka spriječila održavanje skupa na kojem su organizatori namjeravali predstaviti knjigu "Raport komandantu" autorice Ljiljane Bulatović, koja govorio o odbjeglom ratnom zločincu Ratku Mladiću, prenosi danas srpski Press.

Dvadesetak građana koji su se okupili ispred općinske zgrade u Kuli mirno se razišlo nakon što je policija objavila da je skup zabranjen, no za zaustavljanje grupe od gotovo stotinu ljudi, koliko ih se okupilo pred domom kulture u Crvenki, trebao je čitav policijski kordon.

U toj su grupi u Crvenki bili i autorica knjige Ljiljana Bulatović i izdavač Veselin Dželetović, no policija im nije dozvolila niti da uđu u prostor u kojem se promocija trebala održati.

Policija štitovima branila ulazak u Dom kulture


Policija tvrdi da su organizatori oba skupa nekoliko sati prije održavanja bili obaviješteni da promocije nemaju dozvolu za održavanje "zbog potencijalne opasnosti po sigurnost imovine i ljudi", no unatoč tome su dopustili okupljanje građana.

Unatoč žestokom protivljenju okupljenih građana u Crvenki zbog zabrane skupa, koje je policija držala podalje od Doma kulture branivši im prilaz policijskim štitovima, u protestima nitko nije ozlijeđen.

Autorica Ljiljana Bulatović ogorčeno je medijima izjavila kako joj nitko i nigdje do sada nije branio promoviranje knjiga, te da je to slobodno i bez zabrana učinila čak i u Srebrenici. Dodala je kako je "to što netko šalje policiju na istinu koju iznosi, neće zaustaviti".

Pročitajte više