Srpska televizija primila prijetnje smrću: "Vaša zgrada će otići u zrak"

Screenshot: N1

ZAPOSLENICI N1 televizije u Srbiji zadobili su ozbiljne prijetnje smrću.

"Vaša sudbina je u našim rukama"

Zbog aludiranja političara na vlasti da je N1 priznala Kosovo, ta televizija njeni i novinari označeni su kao "izdajnici i antisrbi".

Prijetnje su prijavljene policiji.

"Imate li obitelji, ubijate našu djecu i unuke, a niste svjesni ako dođe do rušenja, vaša zgrada će među prvima otići u zrak, a može se dogoditi da ostanete bez svojih najmilijih. I zato vas mi veterani upozoravamo da se ne igrate s ničijom sudbinom jer je vaša sudbina u našim rukama", piše u pismu.

Poslana je knjižica srpskih ratnih veterana, oni nemaju pojma o čemu se radi

Pošiljatelj pisma potpisao se kao Beogradski veterani ratova 1999., a u pismu je poslana i knjižica Saveza ratnih veterana Srbije.

No, predsjednik Saveza Željko Vukelić tvrdi da oni ne stoje iza tog pisma i da žele da policija ispita cijeli slučaj.

"Ja nemam blage veze o bilo čemu, a vi ako imate to proslijedite nekome tko može pogledati, da nije netko podmetnuo, ja mogu samo reći da najviše gledam N1, jer je najobjektivnija u sred ovog svega neobjektivnog na medijskom prostoru", rekao je Vukelić.

Predsjednik Komisije za istraživanje ubojstava novinara i član Stalne radne grupe za sigurnost novinara Veran Matić kaže da ciljanje najčešće vodi prema otvorenim prijetnjama, a onda je samo pitanje kada će se one i ostvariti.

"Ovdje postoji veoma ozbiljna odgovornost političara koji sudjeluju u javnom životu. Oni se moraju suzdržati kad upotrebljavaju teške riječi, koje po pravilu otvaraju val upotrebe društvenih mreža koji je prijeteći i predstavlja ugrožavanje sigurnosti", upozorava Matić.

Pročitajte više