Srpska tinejdžerica preminula od trovanja alkoholom

OBDUKCIJOM je utvrđeno kako je 15-godišnja Vesna M. iz Beograda, koja je u srijedu ujutro pronađena mrtva u svojoj sobi u dječjem domu u Ustaničkoj ulici, najvjerojatnije umrla od trovanja alkoholom, javlja Blic. Kako bi se utvrdila točna razina alkohola u krvi, zatraženo je toksikološko vještačenje.

"Krv preminule djevojke poslana je na toksikološko vještačenje, kako bi se utvrdila točna količina alkohola, ali i je li eventualno koristila određene lijekove, čija je kombinacija sa pićem mogla biti smrtonosna", naveli su u Institutu za sudsku medicinu.

Tinejdžerica je, večer prije no što je pronađena mrtva, sa još četvero vršnjaka bila na proslavi rođendana kod prijateljice, koja je također štićenica Centra. Idućeg jutra, oko 9 sati, Vesnina cimerica djevojčicu nije uspjela probuditi pa je pozvala pomoć.

Zoran Milačić, direktor ustanove, rekao je kako je Vesna imala problema sa štitnjačom te kako je primala terapiju zbog psihičkih problema.

Djevojčica je u Centar primljena 9. listopada, zajedno sa 12-godišnjom sestrom i devetogodišnjim bratom. Do tad je za njih skrbila tetka, kojoj su djeca dodijeljena jer ih majka nije mogla uzdržavati, a otac se ubio u siječnju ove godine, nakon što je uhićen pod sumnjom da je seksualno zlostavljao Vesnu.

I.M.
Foto: Blic Online

Pročitajte više