Srpski dileri prošvercali 70 kilograma kokaina iz Južne Amerike

IVAN PAVLOVIĆ zvani Iker iz Beograda, pod čiji je automobil marke Maserati prije nekoliko dana postavljen eksploziv u centru srpske metropole, osumnjičen je da je sa svojom kriminalnom skupinom iz Južne Amerike prošvercao oko 70 kilograma kokaina vrijednog tri milijuna eura.

Press javlja kako su za sudjelovanje u međunarodnom lancu trgovine drogom osumnjičeni još i Radoš Zečević (27), Branislav Čolević (20) i Radoje Radulović, koji je u bijegu. Pavlovića se sumnjiči da je bio organizator i mozak iza skupine koju je navodno navodno osnovao prošle godine.

"Djelatnost ove skupine sastojala se od nabavljanja kokaina u Brazilu i Argentini i prevoženja ove droge prekooceanskim brodovima do luka u europskim zemljama - Italije, Belgije i Nizozemske", priopćilo je Okružno javno tužiteljstvo u Beogradu. Dio droge su Pavlović i njegova ekipa uspjeli preprodati, a dio je zaplijenjen. U ovu operaciju uključen je veći broj osoba protiv kojih se vode krivični postupci u ranije spomenutim europskim zemljama.

Pročitajte više