Srpski general: Priština priprema "Oluju 2"

BIVŠI zapovjednik Združenih snaga na jugu Srbije i predsjednik srpskog Foruma za sigurnost i demokraciju Ninoslav Krstić je kazao da je Boris Tadić pozvao Srbe sa sjevera Kosova na uklanjanje barikada ne samo zbog kandidature za EU, već i zbog podataka da je Priština završila operativni plan akcije koja bi bila slična Oluji iz 1995. godine.

"Ukoliko srpske službe sigurnosti rade svoj posao, onda je predsjednik Tadić dobio informaciju da je plan Prištine za preuzimanje sjevera pokrajine gotov i da se samo čeka mig europskih dužnosnika kako bi akcija počela. Od tuda dolazi i promjena stava države prema Kosovu za 180 stupnjeva", kazao je general Krstić, pišu Vesti online. Kaže i kako ima informaciju da su nedavno dužnosnicima NATO-a i KFOR-a promovirane Kosovske sigurnosne snage, odnosno kosovska vojska.

"Zapovjednik NATO-a je u pismu sjedištu NATO-a predložio da se te snage stave u potpunu operativnu spremnost te da su sposobne da se upotrijebe u kriznim situacijama", rekao je Kristić te dodaje kako je Srbija dala i određeni legitimitet "Oluji 2" kada je prihvatila carinske pečate. Smatra kako će Priština prije pokretanja akcije vjerojatno proglasiti izvanredno stanje i dodaje da će Albanci lakše osvojiti taj teritorij nego Hrvati teritorij oslobođen u Oluji, zato što se ovdje radi o "golorukom narodu" i lošem geografskom položaju svih većih srpskih mjesta.   

Pročitajte više