Srpski košarkaš uhićen zbog tučnjave u Hollywoodu!

SRPSKI košarkaš Nikola Dragović, igrač sveučilišta UCLA u Kaliforniji, u petak je uhićen jer ga lokalne vlasti terete zbog sudjelovanja u tučnjavi. Srpski mediji već pišu o novoj "aferi Kovačević", sjećajući se košarkaša koji je također sudjelovao u tučnjavi u New Yorku nakon čega je pobjegao natrag u Srbiju.

Tučnjava za koju terete Dragovića dogodila se još prije mjesec dana na koncertu u Hollywoodu, ali Dragović se tek sada prijavio policiji u Los Angelesu jer, kako kaže, nije znao da ga tužitelj goni za kazneno djelo. Perspektivni je mladi košarkaš pušten da se brani sa slobode, ali uz jamčevinu od 30.000 dolara.

Otegotna okolnost za njega bi mogla biti, kako piše Press, činjenica da je prije točno godinu dana priveden pod sumnjom da je nanio tjelesne ozljede svojoj djevojci, ali u tom slučaju nije podignuta optužnica. Otac mladog košarkaša Vita Dragović pak tvrdi da je njegov sin u tučnjavu upao samo zato što je branio prijatelja.

"Znam za taj incident koji se dogodio prije mjesec dana na koncertu u Hollywoodu. Nikola je bio tamo sa prijateljem, kojeg je u jednom trenutku napao neki pijani čovjek i došlo je do koškanja. Nikola ih je razdvojio i sve je završilo na tome. To čak nije ni bila tučnjava, već obično guranje. Moguće da je nakon toga netko podnio prijavu protiv njih dvojice i da je zato Nikola išao u policiju. Naravno, škola je odmah reagirala i trener je odlučio da ga izostavi s jedne utakmice dok se čitava stvar ne ispita", kaže Dragović.

"Ovo je nesretna situacija za Nikolu. Cijeli naš tim će učiniti sve što može da mu pomogne tijekom ovih dana. Obavijestio nas je o incidentu kada se dogodio, ali sve do danas nismo znali da će biti podnesena prijava", kaže Dragovićev trener u UCLA-ju Ben Holland.

Pročitajte više