Srpski kriminalac razoružao policajca i pobjegao sa Zagrebačkog suda

SA ZAGREBAČKOG Županijskog suda sinoć je pobjegao 25-godišnji osumnjičenik iz SCG koji je oteo pištolj pravosudnom policajcu, skočio kroz prozor, ispred suda razoružao drugog policajca, udario ga drškom pištolja i otrčao, doznaje se od Ivana Damjanovića, pomoćnika ministrice pravosuđa za zatvorski sustav.

Bjegunac je Milan Ristić, rođen u Pančevu, s prebivalištem u Beogradu. Njega je jučer oko 15,20 sati policija uhitila u Novom Zagrebu na temelju međunarodne tjeralice MUP-a Srbije i Crne Gore, koji ga traži zbog krivotvorenja isprava i ilegalnoga posjedovanja oružja.

Damjanović je rekao da su policajci Ristića sinoć oko 20,30 sati doveli u Istražni centar u zgradi zagrebačkoga Županijskog suda na Zrinjevcu i predali ga dvojici dežurnih pravosudnih policajaca. Čekajući dolazak istražnog suca, koji je trebao ispitati osumnjičenika, Ristić je zatražio da ga puste na toalet.

Pravosudni policajac ga je otpratio, a kada je Ristić izašao iz toaleta, napao je pravosudnog policajca, pretukao ga i oteo mu pištolj. Zatim je ušao u sobu istražnog suca u kojoj se toga trenutka nalazio samo vozač suca, koji nije stigao reagirati, jer je Ristić protrčao kroz sobu, otvorio prozor i skočio s oko tri metra visine na ulicu.

Na Zrinjevcu je naišao na temeljnog policajca, udario ga drškom pištolja u glavu, uzeo njegov pištolj i pobjegao prema Glavnom kolodvoru.

Kako je Damjanović izjavio novinarima ispred Suda, policija je odmah pokrenula veliku potragu za 25-godišnjim bjeguncem.

Dodao je da se već provodi istraga o tome je li bilo propusta u osiguranju, odnosno postupanju pravosudnih policajaca.

Prema prvim informacijama napadnuti policajci su lakše ozlijeđeni.

Pročitajte više