Srpski kriminalac u sudnici drškom metalne žlice napao zapisničarku

SUOPTUŽENI za pokušaj ubojstva četvorice zagrebačkih policajaca Dragan Bojić prokrijumčario je danas u sudnicu zagrebačkog Županijskog suda dršku metalne žlice i krenuo prema zapisničarki, ali su ga uspjeli svladati pravosudni policajci.

Nakon incidenta 28-godišnji Bojić je izjavio da se htio samoozlijediti u sudnici u znak protesta te da nije imao namjeru bilo koga drugoga ozlijediti, doznaje se u Upravi za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa, nadležnoj za pravosudnu policiju koja osigurava pravosudne institucije.

Ne otkrivajući identitet optuženika u priopćenju Uprave, koje je potpisao upravitelj zagrebačkog zatvora Tomislav Kralj iz kojeg je Bojić kao pritvorenik doveden u sudnicu, navodi se da je D.B. tijekom iznošenja svoje obrane u sudnici na prvom katu Županijskog suda ustao sa stolice, izvadio iz džepa hlača dršku od žlice utaknutu u plastični upaljač te se uputio prema mjestu u sudnici gdje sjedi sudski zapisničar. Trenutnom reakcijom dvojice pravosudnih policajaca pritvoreniku je oduzeta drška od žlice te je izveden iz sudnice, stoji u priopćenju.

Kako je 28-godišnji Bojić, državljanin Srbije i Crne Gore, pored pravosudnih policajaca uspio u sudnicu unijeti predmet kojim je mogao nekoga ozlijediti trebala bi otkriti istraga. U tijeku je uzimanje izjave od svih sudionika događaja, odnosno rekonstrukcija događaja. O rezultatima te rekonstrukcije odlučiti će se o eventualnoj odgovornosti pravosudnih policajaca zaduženih za osiguranje pritvorenika prilikom dovođenja na sud i samog suđenja, kažu u Upravi za zatvorski sustav.

Po riječima novinarke jednog dnevnika koja je bila u sudnici, Bojić je s drškom žlice krenuo prema zapisničarki nakon što je njegov branitelj završio s obranom. Naime, sudac Zdenko Konjić upitao ga je slaže li se s iznesenom obranom, na što je on odgovorio pozitivno, a u trenutku kada je kazao da mu je žao i da se kaje iz jakne je izvukao dršku žlice i krenuo prema zapisničarki, ali su ga pravosudni policajci uspjeli svladati. Druga dvojica optuženika Zlatko Crvenković (30) i Đovani Dedić (19) u tim su trenucima mirno sjedili na svojim mjestima. Sudac je potom zaključio raspravu i za petak najavio objavu presude.

U medijima se nakon uhićenja trojke pisalo da Dragan Bojić ima podeblji kriminalni dosje, među ostalim da je 2001. opljačkao i silovao jednu pjevačicu iz SiCG te da je kao maloljetnik zbog počinjenog ubojstva osuđen na sedam godina zatvora. On je bio jedan od četvorice zatvorenika koji su u svibnju 2004. pobjegli iz Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru. Crvenković je također od ranije poznat policiji. On je u zeničkom zatvoru služio 15-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog razbojništva.

Index.hr/Hina

Pročitajte više