Srpski ministar hrvatskoj premijerki: Jadranka, Vi ste najljepša dama u regionu

"NAJLJEPŠA ste dama u regionu", riječi su srpskog ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića inače člana bivšeg Miloševićeve Socijalističke partije Srbije, koje je uputio premijerki Hrvatske Jadranke Kosor. Naime, televizije Crne Gore izravno je prenosila otvaranje radova u Gornjim Mrkama, selu nadomak Podgorice, gdje su premijeri Hrvatske, Srbije i Crne Gore presjekli zajednički vrpcu označavajući početak gradnje autoputa Bar - Boljati.

"Ovo je novi početak suradnje u regiji na njegovom putu u euroatlantske strukture mira i napretka", kazala je Kosor prigodom svog govora, obećavši pritom crnogorskom premijeru bezrezervnu podršku Hrvatske Crnoj Gori.

Osim Đukanovića i Kosor, svečanosti otvaranja radova bio je nazočan i srpski premijer Mirko Cvetković, koji je rekao da je Srbija zainteresirana za nastavak autoceste sve do Beograda.

"Dobro je da se svi zajedno razumijemo. Na taj način najbolje ćemo se preporučiti našim europskim i euroatlantskim partnerima jer tako pokazujemo dovoljnu suodgovornost za suživot na ovom našem zajedničkom regionalnom prostoru", rekao je Đukanović u svom govoru.

Posao izgradnje autoceste dobio je hrvatski konzorcij na čelu s konzorcijem Konstruktor.
Konzorcij Konstruktor, čine Konstruktor-inženjering, Institut građevinarstva Hrvatske i Tehnika.
Riječ je o dionici dugoj 170 kilometara, a projekt je vrijedan gotovo tri milijarde eura. Autocesta kroz Crnu Goru ići će sve do granice sa Srbijom, a najteža dionica od Podgorice do Mateševa trebala bi biti gotova za četiri godine.

Pročitajte više