Srpski ministar obrane: U zadnjim danima mandata Mesić pokazuje svoje pravo lice

SRPSKI ministar obrane Dragan Šutanovac tvrdi kako izjava predsjednika Stjepana Mesića o slanju vojske u BiH ukoliko Dodik raspiše referendum o odcjepljenju RS ne bi smjela narušiti odnose u regiji, no da i pokazuje kako je baš hrvatski predsjednik uzrok poljuljanih odnosa Beograda i Zagreba.

"Činjenica je da Mesić nema kapacitet učiniti nešto takvo te da je novoizabrani predsjednik Ivo Josipović već drugi dan rekao da to nije opcija", rekao je Šutanovac o Mesićevoj izjavi te dodao da Mesić posljednjih dana mandata "skida masku i pokazuje svoje pravo lice". Ocjenjuje kako je baš Mesić bio generator negativne energije u odnosima između Srbije i Hrvatske, piše Blic.

Na pitanje može li Mesićeva izjava poljuljati odnose u regiji, Šutanovac tvrdi kako svako zveckanje oružjem izaziva tenzije te ne doprinosi stabilizaciji odnosa. "Ne smijemo izgubiti iz vida da je u prošlosti to bila matrica nastajanja razaranja! Uvjeren sam da je ovo ipak usamljeni stav odlazećeg predsjednika", kazao je Šutanovac i dodao da ta izjava vjerojatno neće trajno poljuljati odnose u regiji.
 

Pročitajte više