Srpski tabloid odan Vučiću o Notre-Dameu: "Stigla ih je Božja kazna"

Foto: EPA, Screenshot

SRPSKI tabloid posebno sklon srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, objavio je sinoć članak u kojem se naslađuje zbog strašnog požara u pariškoj katedrali Notre-Dame.

U naslovu su doslovno napisali da ih je "stigla Božja kazna" jer su prije šest mjeseci objesili zastavu Kosova. 

"Prije šest mjeseci izvjesili su zastavu Kosova, stigla ih je Božja kazna"

"Prije šest mjeseci izvjesili su zastavu lažne države Kosovo u katedrali Notre-Dame, sada je uništava vatrena stihija", napisao je srpski tabloid objašnjavajući ono što nazivaju "Božjom kaznom". 

Naslov su u međuvremenu potpuno promijenili, no i dalje je vidljiv na Googleu.

Promijenili su ga, čini se, kad su se sjetili da je "Notre-Dame zvonio u čast Srba".

"Notre-Dame zvonio u čast pobjede Srba nad Turcima", glasio je naslov novog članka koji su objavili, što bi valjda značilo da čuvenu katedralu ipak nije stigla Božja kazna.

Neslužbeno glasilo srpskog predsjednika Vučića koje se obračunava s njegovim protivnicima, ali i s Albancima i Hrvatima

Informer je poznat kao neslužbeno glasilo srpskog predsjednika Vučića za čiji se račun svakodnevno obračunavaju s njegovim protivnicima. 

Kako Vučića treba prikazati velikim junakom koji se za srpski narod bori sam protiv svih, na meti Informera često su Albanci i Hrvati. No očito mogu poslužiti i Notre-Dame i Francuzi. 

Ovakav pristup tabloida naišao je na odobravanje publike koja ga čita pa se tako pojavio niz komentara u kojima se o užasnom požaru u jednoj od najvećih svjetskih znamenitosti zaključuje kako - ima Boga.

Pročitajte više