Srpski tisak: Hrvatski desničari preživjeli su Čolića, ali Brena ih je "razjarila"

"DESNIČARSKI 'dragovoljci' iz proteklog rata 'iz čistog mira' obrušili su se na Lepu Brenu zahtijevajući svim sredstvima da joj se otkažu već rasprodani koncert. Nekako su 'preživjeli' nedavni veliki i također očekivani uspjeh Zdravka Čolića u istoj Areni, ali iz nekog razloga dolazak Lepe Brene ih je naprosto razjario", piše današnja beogradska Politika u kojoj je prosvjed radi Breninog koncerta u Zagrebu glavna tema dana. Naime, Politika zaključuje kako se u Zagrebu na dan koncerta očekuje "vruć dan".

Ne mogu suzdržati uvrede

"U pravoj euforiji napada i sve manje suzdržanih uvreda na račun popularne pjevačice tvrdi se i da je 'sramotno da se hrvatskim pjevačima koji su poput Thompsona bili branitelji zabranjuju koncerti, a onima koji su dizali moral agresorskoj vojsci dopušta slobodan ulaz u Hrvatsku", navodi Politika u kratkom pregledu svega onog što se posljednjih dana događalo u Hrvatskoj, a bilo je vezano za Brenin koncert. Srpski novinari ističu kako Brena nikada nije davala podršku srpskoj vojsci u BiH, a za mnoge Hrvate, prije svega čelnike Udruga proisteklih iz Domovinskog rata kažu kako samo "pljucaju po Breni".

Prosvjedi u Zagrebu povodom Brenina koncerta našle su svoje mjesto i u središnjim informativnim emisijama srpskih televizija pa tako i Radio Televizija Srbija s velikim zanimanjem prati sve što se događa u Hrvatskoj. Tako su nedavno objavili kako je u Zagrebu "izvanredno stanje", a sve zbog Brenina koncerta.

Bush i Brena

"U Hrvatskoj se priča da je takvo osiguranje imao samo bivši predsjednik SAD-a George Bush kada je pred kraj mandata posjetio Zagreb", zaključuje dnevnik Blic koji dodaje kako je jedan od razloga prosvjeda i zato što se na dan koncerta slavi Sveti Ante.

Crnogorski tisak također s velikom pažnjom prati sve što se događa oko Brene, a podgorički dnevnik Vijesti objavio je kako je situacija u Zagrebu sve užarenija, kako se bliži dan koncerta.

M.M.
Foto: Željko Šop, Damjan Tadić (Cropix)

Pročitajte više